De Waterbuffel

De waterbuffel zoals wij die grootbrengen komt oorspronkelijk uit Aziƫ.
Hij wordt ook wel “karbauw” genoemd.
In het wild komt het dier voor in India, Nepal, Bhutan en Thailand.
Daarnaast wordt de waterbuffel veel als werkdier gehouden, bijvoorbeeld voor het ploegen van een sawah.

Volwassen dieren kunnen 300 tot 1200 kg zwaar worden; meestal zijn de mannetjes zwaarder dan de vrouwtjes.
Als gevolg van genetische isolatie varieert het gewicht zeer afhankelijk van het gebied.
De voorouders van waterbuffels leefden waarschijnlijk in Zuid-Aziƫ, van India tot Indochina.

In het wild kunnen waterbuffels zo’n 25 jaar oud worden en in gevangenschap werd de oudste 29 jaar.

Wilt u meer weten?
Wij staan open voor vragen.
Stuur ons een email

Wist u al dat onze buffels in natuurgras grazen?
In de Weerribben hebben wij met Staatsbosbeheer afspraken over het afgrazen van natuurland.