Hareweg 6a - Oldemarkt - tel: 06 30353018

Onze Waterbuffelfarm

Wij hebben circa 95 waterbuffels die we goed verzorgen. Onze buffels lopen in natuurgebieden zoals de Weerribben, Kalenberg en kunnen de hele dag genieten van het natuurlijke gras en water.
Ook komen er wekelijks nieuwe stierkalfjes bij die wij ophalen bij andere waterbuffelboerderijen. Bijzonder aan de waterbuffels is dat ze zich gaan hechten aan hun verzorgers. Ze zijn groot en log en hebben hun eigen willetje. Wanneer ze iets niet willen is het moeilijk ze in beweging te krijgen.

Waterbuffels zijn slimme dieren die goed te fokken zijn mits je ze goed verzorgt en perfect voer geeft. Op onze waterbuffelfarm staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. Het rantsoen bestaat voornamelijk uit natuurgras en aardappelen. De dieren hebben een goed leven voordat ze uiteindelijk na 2 jaar geslacht worden.
Omdat wij onze dieren op een natuurlijke en gezonde manier laten opgroeien hebben wij ook gekozen voor een goede huisslager in Tzum slagerij Walburg die uiteraard goed met onze dieren om weet te gaan. Deze slager is keurslager dus de hygiëne is optimaal verzorgd!

Wij nodigen u graag uit om met eigen ogen te zien hoe wij werken op onze waterbuffelfarm.